↫ Kunstenaars

Öznur Özturk

Biografie

Öznur Özturk [Hasselt, 1989] woont en werkt in Genk, en creëerde de laatste jaren een gevarieerd tentoonstellingsparcours bestaande uit video’s, fotografie, mixed media en tekst. Ze studeerde in 2015 af als Master in de Beeldende Kunsten/Fotografie aan LUCA, School of Arts in Genk. Datzelfde jaar sleepte ze de Wanatoe publieksprijs in de wacht en werd geselecteerd voor talrijke tentoonstellingen zoals Europalia Turkije en het kunstfestival in Ulbeek. Heel wat publicaties, gedrukt en online [o.a. in Snor, het belang van Limburg] werden aan haar werk gewijd.

Werk

Haar werk is gebaseerd op herinneringen, landschappen, natuur die beide identiteiten weergeven. Het is een kruising tussen landschap en mens waarin stilte en rust een grote rol spelen.

Door het gebruik van zwart-wit beelden vermijdt zij afleiding. Het gevoel van tijdloosheid is een zeer belangrijke aspect in haar werk. De toeschouwer tracht de stilte te ensceneren en zich in een mentaal nulpunt te bevinden. Weggezogen door de stilte beginnen de landschappen in elkaar te vloeien en vormen een onvervuld verlangen.