↫ Kunstenaars

Steve Robyns

Biografie

Na mijn  opleiding in toegepaste beeldende kunst en een flirt met beeldhouwen werd ik vooral gevormd door het maken van reproducties voor natuurhistorische musea, beeldende kunstenaars en taxidermisten. Die invloeden manifesteren zich dan ook duidelijk ik mijn werk.

Werk

Door het herbestemmen van doorleefde, half vergane objecten of onderdelen, dierlijke resten en andere in mysterie gehulde artefacten, tracht ik te zoeken naar een vormtaal die een andere schoonheid toont.

Met behulp van die vergankelijkheid, het onbekende, het intrige en de mystiek van aantrekking en afstoting creëer ik ruimte waarin ik een terugblik probeer te genereren, bemerkingen visualiseer, ontsnappingsmiddelen aanreik, of soms puur visuele spielerei toon.

Dit alles is een zeer emotief gestuurd proces, van het vergaren van mijn onderdelen tot de  combinatie  ervan tot een soort poëtisch gelaagde composities. Hiermee probeer ik een alterantief te bieden voor onze alsmaar artificiëler wordende wereld van opgepoetste en gepolijste levens, waarin die gelaagdheid vaak zoek is.