OPEN CALL – VONK STUDIOS Transdisciplinaire podiumkunsten – DEADLINE 01-01-2021

VONK zoekt kunstenaars die werken op de grens tussen beeldende kunst, performance en participatieve installaties. Maak jij als beeldend kunstenaar de cross-over naar podiumkunsten of ben je een performance – kunstenaar die heel beeldend werkt?

Ben je op zoek naar een werkruimte?

VONK start vanaf april 2021 met een nieuwe podiumkunstenwerkplaats in Hasselt.

Binnen dit residentieprogramma biedt VONK-studios gratis werkruimte aan voor ontwikkeling, experiment en creatie die uiteindelijk leidt tot een publieke presentatie.

Bij de start van de residentie zullen we met de kunstenaar overleggen op welke manier zij het liefst ondersteuning ontvangen. Dit kan gaan van netwerkverbreding, input van een dramaturg, artistieke reflectie tot zakelijke omkadering.

Houdt er rekening mee dat de studio niet technisch uitgerust is. We zijn opzoek naar kunstenaars en projecten die kunnen presenteren op atypische plekken waarbij context primeert over techniek.

De mogelijkheden voor overnachting en terugbetaling van vervoersonkosten hangen af van het type residentie.

Eens de kunstenaar een afgewerkt product heeft kan er samen gekeken worden naar de beste manier van presenteren. Dit binnen de VONK-infrastructuur, in de openbare ruimte, of bij één van de VONK-partners.

Stel je kandidaat en stuur voor 1 Januari 2021 één Pdf-bestand per mail naar lies@vonkateliers.com met vermelding in het onderwerp: Applicatie VONK-Studios 2021

De PDF bevat het volgende:

  • CV
  • Website of online documentatiemateriaal
  • Artist statement

(max. een halve A4)

  • Motivatie

(max. een halve A4)

  • Projectinfo

(max. 1 A4)

  • De periode wanneer je bij ons wil komen werken incl. bezettingsgraad

(bv. 4 dagen/week van 9u00 tot 17u00 in september 2021)

  • Duur van de periode dat je bij ons wilt komen werken

(min. 1 week – max. 2 maanden)

 

 

 

Gepost op: do 26 november 2020