top of page
VONK-logo5-264px.png

VONK

KUNSTENWERKPLAATS VONK_ateliers

VONK_studios

Trajectpresentatie Z33

Foto expo Joke en Jorden.jpg

Editie 2021
Planning
Z33-curatoren

Op basis van de voorselectie van VONK, bezoeken 3 curatoren van Z33, elk afzonderlijk, de kunstenaars in hun atelier in VONK. Op basis van deze studio visits selecteren zij maximum 2 kunstenaars voor het traject. Eén à twee van deze curatoren zullen nadien de geselecteerde kunstenaars opvolgen. 

De 3 curatoren in 2021 waren:

​VONK-kunstenaars

Voor de eerste editie van het samenwerkingstraject met Z33 werden VONK-kunstenaars Jorden Boulet en Joke Hansen geselecteerd. Beiden zijn afgestudeerd aan de PXL-MAD en hebben sinds enkele jaren een atelier bij VONK. Ze tonen voor de eerste keer hun werk bij Z33.

Joke Hansen

Between Canyons and Deserts

Joke Hansen (1979) daagt de grenzen van het schildersdoek uit. Ze breekt uit het traditionele raster met een vrij gebruik van vormen, gebaren en texturen. Weg van het ‘gesloten’ paneel, als een rechthoek, vierkant, cirkel of ovaal leidt dit tot ‘shaped canvases’. Schilderijen die als beelden aanvoelen, of is het nu omgekeerd? In deze reeks plaatst ze dromerige vormen op foto’s van woestijnheuvels en zeezichten. Met bovendien twee nieuwe muurschilderingen in Z33.

Begeleid door curator Silvia Franceschini

Bio Joke Hansen

Jorden Boulet

Apocalypse Now

Klassieke beelden uit de moderne schilderkunst, reclame of film vormen de inspiratie voor Jorden Boulet (1990). Zo ook in de reeks Apocalypse Now. De exotische setting uit de gelijknamige oorlogsfilm van Francis Ford Coppola is het vertrekpunt. Boulet gebruikt enkele iconische verwijzingen als leidraad: de walm van napalm, het paradijselijk strand, de helse tocht over de rivier naar het hart van de jungle. Een drukkend gebruik van zwart en agressieve ingrepen van kleur en materie brengen de thematiek van oorlog en menselijke wreedheid tot uiting. Het resultaat zijn associatieve beelden op filmisch formaat, vol mysterie en exotisme.

Begeleid door curator Ils Huygens

Bio Jorden Boulet

nieuw_10-1440x960.jpg
Jorden_Boulet_Z33.jpg
Openingsfeest donderdag 19.08
Myrthe van der Mark & Joachim Badenhorst

Now she turns her head to the right but that means nothing

Tijdens de opening kon je doorlopend aansluiten bij de performance van Myrthe van der Mark & Joachim Badenhorst.

Bovendien kon je nog een laatste keer de tentoonstellingen van fotograaf Kristof Vrancken en kunstenaarsduo Pejvak meepikken in Z33.

Bio Myrthe van der Mark

Myrthe van der Mark.jpg
Bezoekersaantallen

 

Totaal aantal bezoekers gedurende de loop van de expo: 4959
Bezoekers vernissage: 120

Zichtbaarheid van de kunstenaar

Tijdens de opening en in de loop van de expo kregen Joke Hansen en Jorden Boulet enkele curatoren op bezoek. Deze kwamen spontaan of werden uitgenodigd door Z33 of VONK voor een rondleiding door de kunstenaars met atelierbezoek achteraf. 

 

De curatoren en professionals die op bezoek kwamen:

Tentoonstellingsbeelden
Opening Joke en Jorden VONK Z33_22.jpg
Opening Joke en Jorden VONK Z33_36.jpg
Opening Joke en Jorden VONK Z33_37.jpg
Opening Joke en Jorden VONK Z33_45.jpg
Opening Joke en Jorden VONK Z33_12.jpg
bottom of page